Om Stokkmarka fuglehundsenter
Om oss

Stokkmarka Fuglehundsenter driver kurs og opptrening av stående fuglehunder. Senteret drives av familien Dahl som har årelang erfaring med trening og dressur av fuglehunder samt oppdrett av engelsk setter. 

Stokkmarka ble i sin tid startet av Steinar og Marvell Dahl. Steinar hadde et idealistisk og brennende engasjement for jakt og jaktprøver med stående fuglehund. Det startet som en hobby men utviklet seg til å bli et fuglehundsenter som de etterhvert drev på heltid. Marvell hadde - og har fortsatt- ansvar for daglig omsorg av hunder og fugler er var sentral i tilrettelegging av aktiviteter.

Etter Steinars bortgang i 2016 drives senteret videre av familien Dahl med Silje Dahl i førersetet.

Silje er oppvokst med fuglehunder selv om hovedinteressen hennes har vært hest. Hun bor for tiden på Vikåsen med sin familie men flytter til hjemgården etterhvert. 

Senteret er lokalisert sentralt på Rødde. Ca 20 min fra Trondheim Sentrum. Vi har store områder tilgjengelig for trening og kurs. For hunder som er 9 måneder og eldre benytter vi tamfugl; rapphøns - som en del av treningen. Tamfugl egner seg til innlæring av stand på unghunder (ikke valper), og til trening og perfeksjonering av fuglearbeid på hunder som er ferdige med den første "barneskolen". Ved å trene på tamfugl får du mange repetisjoner på fuglehundsituasjoner under kontrollerte former, langt flere enn du får under en vanlig treningstur i fjellet. Vi trener også erfarne hunder hvor inngang i fugl, avansering inn på trykkende fugl, "spikring" av løpende fugl samt sekundering er aktuelle momenter. Vi holder også ulike andre kurs; i grunnleggende dressur, apport og føring av hund i fjellet. Vi har i tillegg mulighet til å ta imot et begrenset antall hunder i pensjon. 

Følg oss
Instruktører:

Stokkmarka har et erfarent korps av instruktører.

Nina Kjelsberg:

Nina har livslang erfaring med fuglehunder, jakt, jaktprøver og oppdrett. Hun er også en meget erfaren kursholder og instruktør. Nina har fase 3 Instruktørutdanning, som betyr at hun kan utdanne andre instruktører. På Stokkmarka styrer Nina dressurkurs med fast hånd og gir seg ikke før deltagerne lykkes med sine hunder. Hun har også egne treningsdager der hun instruerer i trening på tamfugl.

Roar Skjervø:

Roar er utdannet jakthundinstruktør, han har årelang erfaring med fuglehunder, jakt og jaktprøver. Han jobbet tett på Steinar med oppstarten av fuglehundsenteret og har også vært instruktør siden oppstart. Han har jevnlige treningsdager med tamfugl på senteret.

Alfred Sæther:

Alfred har lang erfaring med jakt og fuglehund og har vært en ivrig deltager på jaktprøver der han har oppnådd svært gode resultat. Alfred deler gjerne av sine erfaringer med likesinnede, både ferske fuglehundeiere og drevne jaktprøvefolk. Han er instruktør på Stokkmarka, både treningsdager med tamfugl og kurs i fjellet.

Maiken Dahl:

Maiken er yngste datter på Stokkmarka, hun er oppvokst med fuglehund og har nedlagt mange fjellturer gjennom årene. Hun stilte på jaktprøver allerede i meget ung alder. Maiken er utdannet jakthundinstruktør fase 2 og vil bidra i både kursvirksomhet og fuglehundtrening fremover.

Astrid Woodhouse: 

Astrid har hånd om tilrettelegging av kurs og aktiviteter i tillegg til hjemmesida og annen annonsering av Stokkmarka. Astrid er utdannet jakthundinstruktør fase 2 men har nok hentet mest kunnskap fra de årene hun fulgte etter Steinar i skog og fjell og på treningsområdet. 

Stokkmarka Fuglehundsenter

Røddeveien 201

7224 Melhus

Tel: 909 16 535

post@stokkmarka.no

Konto:  4230 52 08986

Vipps: 526387

© 2019 Stokkmarka fuglehundsenter